Autorefractie met de i.Profiler®plus

De i.Profiler plus is het 4-in-1 compacte systeem met oculaire wavefront-aberrometer, autorefractometer, ATLAS corneatopograaf en keratometer. Door de volledig geautomatiseerde meetprocedure met gebruiksvriendelijk touchscreen kunnen alle metingen van beide ogen in ongeveer 60 seconden worden volbracht. De distributie van het refractieve vermogen van het oog wordt geanalyseerd en weergegeven over de volledige opening van de pupil. Dat onderscheidt de i.Profiler plus van conventionele autorefractors en opent de deur naar ZEISS brillenglazen met i.Scription technologie.

 

VISUSCREEN 500 & VISUPHOR 500

                    

Combineer ZEISS refractie-instrumenten om oogtests uit te voeren die uiterst precieze resultaten leveren waar uw klant op kan vertrouwen. Met de ZEISS subjectieve refractie-eenheid kunt u een stressvrije omgeving creëren en tijd besparen.

Uw klanten verwachten dat u als opticien hen het beste zicht geeft op basis van de nauwkeurige refractie. Dit proces vereist echter veel vertrouwen en kan leiden tot onzekerheid over het voorschrift. Dankzij de geavanceerde technologie om het zicht te testen, kunt u van het refractieproces een ervaring maken waarbij u alle twijfels wegneemt en er een aangename klantervaring van kan maken.

Begin daarom uw subjectieve refractie door het voorschrift van de ZEISS i.Profiler plus door te sturen naar de ZEISS VISUPHOR 500 voor een vlot visie onderzoek. Gebruik de overtuigende voordelen die brillenglazen met ZEISS i.Scription-technologie leveren dankzij de subjectieve refractie-eenheid. Help uw klanten in de onderzoeksruimte al aan een beter zicht dankzij de nieuwe brillenglazen.

 

i.Terminal® 2

Een andere manier om centreringsgegevens te verzamelen

Met de i.Terminal® 2, het nieuwste ZEISS centreringsapparaat, worden alle meetparameters digitaal vastgesteld voor geavanceerde maatwerkbrillenglazen.

Het aanmeten van brillenglazen speelt een sleutelrol in het maximaliseren van visueel comfort aangezien aanmeetfouten tot wel 40% minder presterende brillenglazen kunnen leiden. De i.Terminal® 2 bepaalt en berekent de individuele parameters van uw klant met een muisklik. De precisie van 0,1 mm kan minder klachten, minder fouten en een ontspannend zicht voor uw klanten opleveren.

 

OCT-scan

Al 26 jaar meten wij uw ogen en controleren wij daarbij ook de gezondheid van uw ogen. Een oogmeting wordt vaak gecombineerd zoals een oogdrukmeting en als het nodig is een fundusfoto. Als specialisten vinden wij het belangrijk om ook de gezondheid van de ogen te onderzoeken en niet alleen de sterkte te meten.

Tijdens een optometrisch onderzoek maken wij vanaf nu gebruik van de nieuwste apparatuur, waaronder de OCT scan. Dit staat voor Optical Coherence Tomography.
Deze geavanceerde scan gebruikt licht om weefsels in het oog zichtbaar te maken in 3D. Hierdoor gaat het onderzoek veel verder dan een normaal onderzoek waarin uw ogen alleen in 2D nagekeken worden. Verschillende onderdelen van het netvlies kunnen grondig gescreend worden op afwijkingen.

De techniek werkt eigenlijk hetzelfde als echografie, alleen maakt een OCT scan gebruik van licht in plaats van geluid. Een OCT scan werkt als volgt:

  • Het OCT scan apparaat stuurt een infrarode lichtbundel door het oog naar het netvlies;
  • Het netvlies weerkaatst de lichtbundel;
  • Het apparaat vangt het weerkaatste licht op en vertaalt het in beeld;
  • Het beeld is opgebouwd uit verschillende kleuren, waardoor de structuren van het netvlies zichtbaar zijn.
  • Er ontstaat een dwarsdoorsnede van het netvlies en geeft fijne structuren van het netvlies gedetailleerd weer maar ook de oogzenuw van het oog wordt hiermee zichtbaar.

Deze metingen zijn vooral nuttig bij herkennen en vaststellen van ziektebeelden of effecten van behandelingen. Maar ook het vroegtijdig opsporen van afwijkingen. De OCT wordt het meest gebruikt om aandoeningen van de macula (gele vlek, het centrum van het oog) te bekijken. Het gaat hier om bijvoorbeeld macula degeneratie (veroudering van de gele vlek), maculagat (een gat in de macula), maculapucker (een plooi in het netvlies), maculavocht of glaucoom.

De OCT is een kostbaar apparaat dat ook in ziekenhuizen wordt gebruikt voor het opsporen van afwijkingen aan het oog. De resultaten worden altijd in samenwerking met een optometrist beoordeeld en eventuele rapporten worden gedeeld met uw huisarts en eventuele oogarts.

U bent van harte welkom bij ons voor een oogmeting / optometrisch onderzoek, maak van te voren even een afspraak.