schoonmaak brilAls optiek bedrijf willen wij natuurlijk mensen graag adviseren over brillen maar natuurlijk horen daar ook tips bij. De juiste zorg voor uw bril is al een begin, omdat wij die net zoals u zo lang mogelijk mooi en goed wilt houden. Het is daarom van belang dat u uw bril op de juiste wijze behandelt.
De juiste zorg voor uw bril.

Tip 1.

Reinig de bril altijd met een brillendoekje of spoel de bril onder handwarm stromend water af en gebruik reinigingsspray die door uw opticien wordt aanbevolen. Glasreinigers, afwasmiddel en zeep of andere schoonmaakmiddelen kunnen de beschermlaag van uw brillenglazen of montuur aantasten.

Tip 2.

Droog een bril altijd af met een zachte, schone doek. Gebruik geen kleding of tissues, hierin zijn (harde) vezels verwerkt die uw montuur of glazen kunnen beschadigen. Een brillendoekje (microvezeldoekje) is daarom ideaal. Ook kunt u ook een schone luierdoek gebruiken.
Aanbevolen reiniging: was microvezeldoeken op maximaal 40 graden Celsius; voeg geen wasverzachter toe, want dit kan strepen op het brillenglas achterlaten.

Tip 3.

Houd uw bril nooit onder heet water. En voorkom extreme temperatuursverschillen in een sauna of een in de zon geparkeerde auto.

Tip 4.

Agressieve stoffen kunnen uw brillenglazen blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met: aceton, ammonia, ether, lijm, parfum, hairspray, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden.

Tip 5.

Als u (hardnekkige) vetvlekken of ander vuil niet van uw glazen of bril krijgt, doe dan een druppel spiritus op een schone (brillen)doek en ga hier heel voorzichtig mee over de bril. Teveel poetsen kan de glazen, maar ook het montuur ernstig beschadigen.

Tip 6.

Gebruik altijd uw beide handen om de bril af te zetten. Dit voorkomt dat de bril onnodig verbuigt of zelfs kan breken door de te vele druk op de veren.

Tip 7.

Leg uw bril nooit met de glazen naar beneden neer. Maar leg deze juist altijd op de bovenkant, met de veren uitgeklapt, zo voorkomt u onnodige krassen.

Tip 8.

Leg uw bril nooit zo weg dat de glazen in aanraking kunnen komen met harde (ruwe) oppervlakten.

Tip 9.

Een goed passende, stevige brillenkoker biedt de beste bescherming, en leg uw bril altijd op een vaste plaats, want het vinden van uw bril zonder het goed te zien, is het meest vervelend.

Tip 10.

Zit de bril niet fijn of scheef kom gerust langs en wij kijken er even naar, ga niet zelf aan het montuur buigen of met lijm weer de schade proberen te herstellen, dit kan het alleen maar erger maken.