Mobiele apparaten hebben zeer snel de wereld veroverd en vormen nieuwe uitdagingen voor het menselijk oog. Regelmatig gebruik van mobiele digitale apparatuur, is een uitdaging voor het menselijk oog. Met de constante groei van digitale apparatuur is het aantal overschakelingen tussen ver- en nabijzicht en terug aanzienlijk gestegen.

Dit is zeer veeleisend voor de accommodatiespier van het oog en kan – bij afname van het accommoderend vermogen – tot onscherp zicht, vermoeide of droge ogen en zelfs tot nekproblemen leiden.

ZEISS Digital Lenses laten vermoeide ogen en een stijve nek tot het verleden behoren. Zij helpen gebruikers van digitale apparatuur om de hele dag een frisse, fitte en gefocuste blik te houden.

De effectiviteit van ZEISS Digital Lenses is bewezen in stresstesten bij smartphone- en tabletgebruikers. Aangezien men gemiddeld 4 keer minder last had van symptomen van vermoeide ogen, was meer dan 90 % van de respondenten uitermate tevreden. Dit komt door de overgang van de diverse sterktes in de glazen waardoor jouw ogen minder belasting krijgen. En het is de ideale voorloper voor de jonge brildragers die nog niet aan multifocale brillenglazen toe zijn.

digital

Download hier de digitale oogstress app!

Download hier de Iphone App

Download hier de Android App

De eerste brillenglazen ontworpen om je ogen te verfrissen na het gebruik van contactlenzen.

Het is tijd om de ogen van contactlensdragers op te frissen! Contactlenzendragers ontkomen niet aan het dragen van een bril en ZEISS wilde weten wat de precieze behoeftes van contactlensdragers zijn als het om brillen gaat. Wist u dat veel van hen het zelfs aangenaam vinden om een bril te dragen en dat ze een oplossing willen die de ogen verfrist na het dragen van contactlenzen? 65% van de contactlensdragers dragen ook graag een bril, vooral bij het lezen, televisie kijken of bij het gebruik van hun tablet.1) Dat betekent dat contactlensdragers toe zijn aan een betere zichtoplossing op het gebied van brillenglazen. De nieuwe ‘Generatie &’ kiest niet tussen contactlenzen of brillenglazen – ze kiezen voor beide.

Uw patiënten kunnen meer discomfort ervaren dat leidt tot irritaties na het urenlang dragen van contactlenzen. Verder beïnvloedt het intensieve gebruik van digitale apparatuur onze kijkgewoontes en maakt onze ogen sneller vermoeid. Dit heeft ook een effect op de contactlensdragers: het veranderen van de focus van dichtbij naar veraf en weer terug en intens staren op afstand terwijl er minder vaak wordt geknipperd, vermindert de zuurstoftoevoer naar de ogen.3) 4)

Aan de hand van de resultaten van de studie die uitgevoerd is bij contactlensdragers1), heeft ZEISS innovatief en uniek brillenglas ontwikkeld speciaal voor de zichtbehoeftes van uw contactlensklanten: ZEISS EnergizeMe brillenglazen.

Dit is meer dan een standaard brillenglas: de unieke combinatie van een nieuw glasontwerp, innovatieve technologie en een hoge kwaliteit coating helpen om de ogen te ontspannen en voorkomt oogstress veroorzaakt door digitale apparatuur.