Contactlenzen worden steeds populairder. Niet alleen bieden contactlenzen vele voordelen ten opzichte van een bril, ze worden ook steeds geavanceerder en krijgen daardoor nog meer kwaliteiten en comfort.

Zachte lenzen

De zachte lenzen hebben de afgelopen jaren veel ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van lensmateriaal en design. Waar met de oudere type lenzen nog veel problemen waren met de zuurstofdoorlaatbaarheid naar het oog, is dat met de huidige generatie lenzen vrijwel geen probleem meer. Zeker met de komst van de siliconen hydrogel lenzen is de zuurstofvoorziening van het oog achter de lens enorm verbeterd.

In het verleden was het vervangen van lenzen 1-2 jaar. Dit bleek zowel voor de zuurstofdoorlaatbaarheid als voor de hygiëne van de lens onvoldoende te zijn. Daarom tref je tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks te vervangen zachte lenzen. Het wennen aan de zachte lenzen gaat zeer snel omdat ze al gauw comfortabel op het oog zitten en valt precies over de vorm van uw oog. Verder zijn zachte lenzen uitermate geschikt voor sporten en zijn ten opzichte van harde lenzen minder gevoelig zijn voor stof en wind.

Nachtlenzen

’s Nachts in, overdag uit.

De speciale vorm van de lens maakt je hoornvlies ’s nachts iets platter. Dit corrigeert je oogfout. Zie het als een beugel voor je ogen. Overdag krijgen je ogen volledige rust zonder bril of lenzen. Perfect voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen en die overdag geen bril of lenzen willen dragen.

Een mooi alternatief voor een laserbehandeling, wat veel ingrijpender en definitief is. (Let op: alleen geschikt voor mensen, wie min-sterktes nodig hebben/myoop).

Harde lenzen

Harde lenzen, ook wel vormvaste lenzen genoemd, worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Het materiaal is tegenwoordig minder hard. Bovendien zijn harde lenzen minder gevoelig voor beschadiging als andere lenzen en ze zijn goedkoper te onderhouden.

Elk oog heeft een andere vorm. Het aanmeten van vormvaste lenzen is maatwerk en daarom besteedt de contactlensspecialist er veel aandacht aan. Zelfs bij speciale oogafwijkingen bieden vormvaste lenzen een perfecte oplossing.

Daglenzen

Met daglenzen heeft u geen omkijken naar het onderhoud. Vlot en gemakkelijk, dus passend bij een flexibele en of sportieve levensstijl. Daglenzen zijn daarnaast ook heel gezond voor uw ogen. Doordat ze elke dag vervangen worden, zijn ze altijd schoon en helder. Daardoor blijven uw ogen heerlijk uitgerust. Ook zijn deze lenzen ideaal te gebruiken naast uw bril, als sportlens of voor een avondje uit.

Multifocale lenzen

De lens voor dichtbij. De lens voor veraf, de lens voor alles daartussenin. Handig voor mensen die sporten, lezen, autorijden en televisiekijken moeiteloos af willen wisselen. Ideaal voor lensdragers die aan de leesbril moeten en als alternatief voor de multifocale bril. .