Dat de jaren ’50 en ’60 de wereld nog steeds inspireren blijkt ook uit de keuze aan retro brillen & vintage brillen. In simpele kleuren tot de meest uitgesproken kleuren en oversized.
Retro is weer terug in het modebeeld en daarmee maakt de cateye look weer een comeback.

Oversized is letterlijk uit te drukken in ‘grote’ trend aankomend seizoen. Brillen die eigenlijk net wat groter zijn zorgen voor een stoere look. Deze brilmonturen zijn al een tijdje te koop, maar we zien ze in de huidige collectie vaker terugkomen, de trend is bij meerdere brillenontwerpers duidelijk overgewaaid.

Naast de duidelijk aanwezige brillen zien we dit seizoen ook het fenomeen ‘less is more’. Op de catwalk laten brillenontwerpers steeds vaker zien dat minimalisme een aankomende trend is, dus dunne monturen zoals de metalen rondjes en pilotenmonturen waarbij ze aan de iconische lijn een onderscheidende twist hebben gegeven. Subtiel en licht. De geometrische vorm is de trend: van rond tot vierkant of zelfs zeshoekig, het kan allemaal.

Transparante brillen valt ook onder de trend ‘less is more’ maar vallen daardoor juist wel op. Het is net even iets anders dan een kleurrijk patroon of egale kleur. De transparante modellen zijn stijlvol en elegant en passen vaak bij iedere outfit.

Bonte kleuren zagen we afgelopen jaar al in het modebeeld, maar is nog steeds aanwezig. Bonte kleuren zoals rood komt weer terug, maar ook blauw en paars zijn de trendkleuren voor het aankomende jaar als je een bonte bril kiest.

Ook dit jaar zien we de ronde bril weer volop in het modebeeld. Het is niet alleen Harry Potter die met een rond gevormd brilletje te zien is. Of een ronde bril je ook zal staan hangt heel erg van de vorm van je gezicht af.

Indien u graag advies wil over welke vorm en kleur het beste bij u past, mag u altijd binnenkomen voor advies en informatie.