Veel mensen voelen zich onzeker, ongemakkelijk en gestrest tijdens het rijden. Dit is vooral onder moeilijke licht- en weersomstandigheden zoals bij neerslag en mist, tijdens schemering of in het donker. Gemiddeld is 83% van de brildragers* tevens bestuurder. Autorijden kan een echte uitdaging zijn, voor iedereen- ongeacht de afstand – en goed zicht is essentieel voor de veiligheid.

Met DriveSafe brillenglazen introduceert ZEISS een nieuwe productcategorie brillenglazen voor dagelijks gebruik. Het is specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften qua zicht van mensen die zich in het verkeer veiliger en comfortabeler willen voelen met hun dagelijkse brillenglazen en ideaal voor de mensen die hun werk veel combineren met het rijden. DriveSafe brillenglazen van ZEISS zijn zowel verkrijgbaar in enkelvoudige als multifocale varianten.

De Luminance Design® – technologie van ZEISS houdt rekening met de pupilgrootte.

Vooral bij weinig licht/schemer hebben veel mensen last. Deze omstandigheden met weinig licht wordt ook wel mesopisch zicht genoemd. Bij mesopische omstandigheden verandert de lichtintensiteit, en dus ook de pupilgrootte: een uitdaging voor de kijkprestaties. Dit is een lastige overgang, omdat het oog dan niet voldoende licht heeft voor een kleinere pupil en het niet te donker is voor een grote pupil.

De DuraVision DriveSafe Coating van ZEISS vermindert waargenomen schittering tot 64%.

Vooral tijdens rijden in het donker zijn de hoge helderheid van koplampen van auto’s met Xenon- of LED-technologie storend. Verblinding kan een risico zijn, omdat daardoor de zichtbaarheid van objecten contrasteert met de gevoeligheid van het oog.

Het DriveSafe Brillenglasontwerp van ZEISS heeft zowel een tot 43% groter zichtgedeelte voor de middellange afstand om het scherpteverschil tussen dashboard en spiegels gemakkelijker te overbruggen, als een tot 14% groter gedeelte voor zicht op afstand voor breder zicht op het wegdek.

Deze brillenglazen bevatten geoptimaliseerde zichtgedeeltes voor de middellange afstand en voor veraf, waardoor het hoofd minder horizontale bewegingen hoeft te maken. Door deze opbouw heeft Zeiss de vertekeningen aan de zijkant weten te reduceren/verminderen en de brildrager minder last heeft van de vertekeningen aan de zijkanten.

Dynamisch zicht voor een snelle heroriëntatie bij switchen van het wegdek naar dashboard en spiegels

Zichtgedeelte voor dichtbij – bij uitstek geschikt voor dagelijkse bezigheden.

Bekijk HIER de video.

zeiss_drivesafe-lenses-l3